top of page

Over Buurten &Zo

Ons restaurant

Ontmoetingsplek in hartje centrum

Buurten &Zo is de centrale plek in Alphen aan den Rijn waar:

  • je samen eet

  • elkaar leert kennen

  • je kunt leren

  • elkaar verder helpt door samen te ondernemen
     

Heb je het niet breed? Bij ons kun je gebruik maken van een uitgestelde consumptie of maaltijd. Je kunt bij ons in het restaurant je donatie doen. Op deze manier is echt iedereen welkom bij ons!

baked-chef-cook-dough-784631_edited.jpg
aroma-aromatic-assortment-bottles-531446
Buurten &Zo in De Jozef
Iedereen kan meedoen!

Wij zijn buurtrestaurant, waarbij  ‘niemand wordt uitgesloten en iedereen kan meedoen'. Deze unieke locatie in het centrum van Alphen aan den Rijn, met een grote binnentuin, is onderdeel van het hof van Alphen.

 

Wij begeleiden mensen naar een opleiding of betaald werk. Met ons project kijken we naar de talenten en passies van mensen en begeleiden we onze deelnemers hier in.

 

Of je nu kookt, de servetten vouwt, piano speelt, gasten ontvangt of in de moestuin aan het werk bent, er is altijd iets te doen. Het doel is om deelnemers in een veilige omgeving een stap te laten zetten naar een nieuw leven, een dagritme te creëren, plezier te laten hebben en wellicht de stap naar een opleiding of betaalde baan.

 

Buurten &Zo is een buurtrestaurant, waar iedereen welkom is voor een hapje en een drankje, het lezen van de krant of om met elkaar een spelletje te doen. Gezondheid verhogen, mensen verbinden en duurzaamheid staan hoog in het vaandel.

 

Visie-r

Op initiatief van Kirsten Bruijnes en in samenwerking met Woonforte is Buurten &Zo gerealiseerd. Visie-R is als sociale partner van Woonforte gevraagd dit project uit te voeren. Het restaurant is nu een onderdeel van stichting Visie-R.

Visie-R staat midden in de samenleving en begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Visie-R activeert en stimuleert hen, onder leiding van ervaren en vakkundige medewerkers, om al werkende een stap dichter bij de arbeidsmarkt te komen.

 

Voor deelnemers die niet aan het gewone arbeidsproces kunnen deelnemen is Visie-r een stimulerende en activerende omgeving. Daar waar het kan zal Visie-R alles in het werk stellen om deelnemers door te laten stromen naar een (beschutte) werkomgeving. Wij doen dat om mensen een nieuwe kans te bieden, een zinvolle dagbesteding te geven en gaan daarbij uit van de mogelijkheden van de deelnemers. Voor onze keten partners zijn wij een belangrijke partner om mensen op het werkpad te begeleiden.

 

Dit doen we op een betrokken, transparante, duurzame integere manier met respect voor de deelnemers aan onze trajecten. We nemen graag onze verantwoordelijkheid om de maatschappij veiliger en duurzamer te maken.

“Visie-R biedt nieuwe kansen en laat je groeien.”

Werkgebied

De doelgerichte, kleinschalige en mensgerichte aanpak van Visie-R slaat aan. Dagelijks zijn veel klusteams onderweg naar projecten in de wijde omgeving van de Duin- en Bollenstreek. Met samenwerkingspartners als GGZ reclassering, gemeenten, diverse bedrijven zoals bijvoorbeeld woningbouwverenigingen ontwikkelt Visie-R doorlopend nieuwe initiatieven rond arbeidsmatige dagbesteding en sociale activering.

 

Visie-R is werkzaam in verschillende regio's; Leidse regio, Duin-Bollenstreek, Den Haag,(haaglanden) Alphen aan den Rijn en Gouda.

Wij kunnen het niet alleen

Graag willen wij hier ook onze sponsoren noemen, die de oprichting van Buurten &Zo mede mogelijk hebben gemaakt:

  • gemeente Alphen aan den Rijn
  • kerken Alphen aan den Rijn

  • Woonforte

Wij hebben de ANBI status.

image-asset.png
bottom of page