top of page

"Geef een lichtje door" gaat landelijk


Verrast. Dankbaar. Blij. Maar vooral enorm verrast. Als de telefoon van Buurten &Zo gaat op een vrijdagmiddag verwacht je een bestelling of een vraag. De NOS? Die verwacht je niet. Nooit durven hopen en dromen op landelijke aandacht. Maar het is echt waar. De NOS is, in deze onwerkelijke periode door de corona, op zoek naar mooie en verbindende initiatieven. Via onze website, social media en het recentelijke artikel in Alphens.nl werd de aandacht getriggerd in Hilversum en kwam Buurten &Zo in beeld. Buurten &Zo op het NOS journaal

Aanstaande donderdag komt de NOS een verslag maken wat zij tijdens het 18.00 uur en 20.00 uur journaal laten zien. Vrijdagochtend 25 december wordt ons item besproken op radio 1. Zij zullen filmen en wat interviews afnemen zodat de kerstactie van Buurten &Zo goed in beeld komt.


"Geef het lichtje door", de tijdelijke kerstopvolger van ons digitale hart, is een groot succes. Niet alleen in Alphen aan den Rijn waar we ontzettend veel mensen deze week blij gaan maken met een gedoneerd driegangenmenu. Maar ons lichtje is ook buiten de grenzen van Alphen gaan schijnen. Hoe mooi is dat! De ware kerstgedachte; niemand in het donker laten zitten, zeker niet tijdens kerst. Zeker niet tijdens deze kerst van 2020, waarin veel mensen te maken hebben met zorgen, angst, pijn, onzekerheid en gevoelens van eenzaamheid.


Iedereen is welkom!

Buurten &Zo is een buurtrestaurant waar iedereen welkom is. Daarom hebben wij in ons restaurant een groot houten hart waarop uitgestelde consumpties geplakt kunnen worden. Hoe werkt dat? Jij komt lunchen bij ons en rekent naast je eigen bestelling ook een extra bestelling naar keuze af. Dat doe je voor iemand anders die het niet breed heeft, zichzelf nooit buiten de deur een kop koffie kan veroorloven of gewoon iemand die het op dat moment hard nodig heeft. Maar deze optie kan alleen als het restaurant geopend is.


Maaltijdbezorging na gedwongen sluiting

Na de gedwongen sluiting van alle horeca zijn wij niet stil blijven zitten maar hebben wij heel hard met de deelnemers van Visie-R en onze eigen vrijwilligers, die altijd klaarstaan om bij te springen, gewerkt aan een mogelijkheid om toch door te kunnen gaan met waar wij voor staan: gezonde maaltijden voor iedereen. Daarom zijn we met een digitale doneeractie gestart. Dagelijks bezorgen wij bestelde en gedoneerde maaltijden bij mensen. Elke dag opnieuw veel dankbare gezichten. En wat een voldaan gevoel voor de deelnemers van Visie-R die via hun werkzaamheden bij Buurten &Zo weer kans krijgen op betaald werk. Maar ook veel voldoening bij de grote groep vrijwilligers die ondersteunen in de keuken, bezorging, organisatie en communicatie.

Kerstmenu

Dagelijks maken onze koks een ander gerecht dat je kunt bestellen voor €5 inclusief bezorging aan huis. Komende week hebben we een speciaal menu voor kerst. Hiervoor konden mensen doneren, €9 voor een hoofdgerecht of €15 voor een driegangenmenu. Dit is in grote getalen gedaan waardoor wij heel veel mensen komende week blij gaan maken. Uiteraard kon je ook ons menu voor jezelf bestellen zodat je alleen je eten hoeft te verwarmen met kerst.

150 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page